Sinds 2013 Over ons Werken bij Cases Begrippen Blog Bereikbaar 08:00 - 17:00
Bereken snel jouw prijs

Hoe werkt online vindbaarheid (SEO)? Praktische tips en stappen

Als ondernemer, blogger of marketeer heb je vast weleens gehoord van termen als SEO en online vindbaarheid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website écht gevonden wordt? Toen ik begon met SEO, voelde het als een puzzel zonder voorbeeld. Maar met de juiste aanpak ontdekte ik hoe je meer bezoekers aantrekt én de juiste doelgroep bereikt.

In deze blog deel ik praktische tips om je online vindbaarheid te vergroten. Of je nu net begint of al ervaring hebt, deze inzichten maken het verschil!

SAM Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 15 min

Wat is online vindbaarheid en waarom is het belangrijk?

Voordat je duikt in de tips om je online vindbaarheid te verbeteren, is het handig om eerst te begrijpen wat het eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is. In deze alinea leg ik je in een notendop uit waarom je website vindbaar zijn in Google meer is dan alleen een ‘nice-to-have’. Het is de sleutel tot succes in de online wereld!

Wat is online vindbaarheid?

Online vindbaarheid verwijst naar hoe goed jouw website of content zichtbaar is in zoekmachines zoals Google. Het draait erom dat mensen jouw website gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze zoeken naar relevante informatie, producten of diensten. Dit wordt grotendeels beïnvloed door zoekmachineoptimalisatie (SEO), waarbij je ervoor zorgt dat jouw website voldoet aan de eisen van zoekmachines én de verwachtingen van je doelgroep.

Waarom is online vindbaarheid belangrijk?

Stel je voor dat 75% van de zoekers nooit verder kijkt dan de eerste pagina van Google – precies daar wil jij staan. Een goede online vindbaarheid betekent meer zichtbaarheid, meer bezoekers en uiteindelijk meer omzet of conversies. Het is dé manier om op te vallen in een overvolle digitale wereld en om jouw expertise of aanbod bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Bovendien zorgt een goed vindbare website voor meer vertrouwen bij bezoekers, wat de kans op succes vergroot.

De basis: SEO strategieën voor beginners

Als je net begint met SEO, kan het een beetje overweldigend lijken. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op je vindbaarheid, en het lijkt soms alsof alles perfect moet zijn om succesvol te zijn. Gelukkig is SEO niet rocket science, het draait allemaal om de juiste basisprincipes. In dit gedeelte geef ik je 5 concrete, waardevolle SEO-strategieën die je direct kunt toepassen om je online vindbaarheid te vergroten. En je kunt erop vertrouwen: deze tips zijn gebaseerd op bewezen technieken die Google waardeert, en die jouw website een stevige boost kunnen geven.

Tip 1: Begin met zoekwoordonderzoek

Je begint met een sterk zoekwoordonderzoek. Een zoekwoordonderzoek is het proces waarbij je achterhaalt welke woorden en zinnen jouw doelgroep gebruikt om te zoeken naar producten, diensten of informatie die jij aanbiedt. Het helpt je begrijpen wat mensen willen en hoe je je content hierop kunt afstemmen. Hoe zit het met Google? Die houdt van content die aansluit bij de zoekintentie van gebruikers. Dus als jij de juiste zoekwoorden gebruikt, zal je website beter presteren in de zoekresultaten.

Waarom het belangrijk is

Het juiste zoekwoord kan het verschil maken tussen op de eerste pagina staan of helemaal niet gevonden worden. Een goed zoekwoordonderzoek helpt je om je content te optimaliseren voor de termen die echt waardevol zijn voor jouw bedrijf.

Hoe doe je dit?

Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of Ubersuggest. Begin met brede zoekwoorden en verfijn je zoekopdracht door long-tail zoekwoorden toe te voegen (zoekwoorden met 3 of meer woorden). Deze hebben minder concurrentie, maar zijn vaak gerichter en converteren beter. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen ‘SEO’, kun je zoeken naar ‘SEO voor kleine bedrijven’ of ‘SEO tips voor beginners’.

Wat Google wil

Google waardeert content die precies aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker. Daarom is het essentieel dat je de zoekintentie begrijpt en content maakt die hierop inspeelt. Longtail zoekwoorden helpen hierbij, omdat ze vaak specifieker zijn en een duidelijkere intentie hebben.

Tip 2: Schrijf waardevolle en relevante content

Als iets is wat je moet verbeteren in voor online vindbaarheid dan is dit het creëren van waardevolle content. Informatieve en goed geschreven content is namelijk ontzettend belangrijk. Google wil zijn gebruikers namelijk de beste en meest relevante informatie bieden. Hoe relevanter en waardevoller jouw content is voor de zoekopdracht, hoe groter de kans dat je hoger in de zoekresultaten komt.

Wat is waardevolle content?

Waardevolle content is content die inspeelt op de vragen, problemen of behoeften van je doelgroep. Het biedt antwoorden, lost problemen op en biedt unieke inzichten. Dus in plaats van oppervlakkige artikelen te schrijven, investeer in content die echt iets toevoegt en die lezers verder helpt.

Hoe doe je dit?

Zorg ervoor dat je artikelen voldoende diepgang bieden, bijvoorbeeld door uitleg, voorbeelden, visuele content of zelfs externe bronnen toe te voegen. Gebruik een gestructureerde opzet, zoals kopjes en alinea’s die gemakkelijk scannen, en voeg interne links toe naar andere relevante pagina’s op je website. Dit bevordert niet alleen de leesbaarheid, maar helpt ook bij SEO.

Wat Google wil

Google beloont content die de zoekvraag volledig beantwoordt. Dit betekent dat je lange, gedetailleerde artikelen vaak beter zullen presteren dan korte stukjes tekst. Richt je op lange inhoud (boven de 1000 woorden) die gedegen en goed onderbouwd is.

Let op: Dit is geen gouden regel! Soms is het ook goed om een korte tekst te schrijven. Het gaat erom dat je tekst moet passen bij wat jouw bezoeker zoekt. Misschien zijn bezoekers in jouw branche specifiek op zoek naar korte teksten. Doe altijd een goed onderzoek naar de mensen die jij wilt bedienen, dan kom je precies achter de type tekst die je moet schrijven.

Tip 3: Optimaliseer je metadata (titels en meta-descriptions)

Nog een belangrijk onderdeel om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren, is het toevoegen van Metadata. Metadata zijn de titels en omschrijvingen die je pagina’s beschrijven voor zoekmachines. De titel verschijnt als de klikbare link in de zoekresultaten, en de meta-beschrijving is de korte tekst die daaronder staat. Deze elementen zijn de eerste indruk die je geeft aan gebruikers en zoekmachines. Daarom moeten ze niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Waarom het belangrijk is

Een goed geoptimaliseerde titel en meta-beschrijving kunnen het verschil maken tussen wel of niet geklikt worden in de zoekresultaten. Als je titel en meta-beschrijving passen bij de zoekopdracht en uitnodigen tot klikken, vergroot je de kans dat mensen naar jouw website gaan.

Hoe doe je dit?

Gebruik je belangrijkste zoekwoord in zowel de titel als meta-beschrijving, maar doe dit op een natuurlijke manier. Zorg ervoor dat de titel maximaal 60 tekens bevat (anders wordt hij afgekapt) en de meta-beschrijving maximaal 160 tekens. Beide moeten uitnodigen tot actie en de waarde van de pagina duidelijk maken.

Wat Google wil

Google houdt van relevante, beknopte metadata die de zoekintentie van de gebruiker weerspiegelt. Als je zoekwoorden goed hebt verwerkt in je titel en meta-beschrijving, verhoog je je kans om hoog in de zoekresultaten te komen.

Hoe voeg je metadata toe? 

Het toevoegen van metadata (titels en meta-beschrijvingen) is essentieel voor SEO. Hier leg ik uit hoe je dit doet met verschillende tools en platformen.

Rank Math (voor WordPress)

Rank Math is een SEO plugin voor WordPress die helpt bij het optimaliseren van metadata.

Stappen voor metadata toevoegen in Rank Math:

  1. Installeer Rank Math via je WordPress dashboard.
  2. Open de pagina of het bericht.
  3. Scroll naar de Rank Math sectie onder de content.
  4. Voeg een SEO-titel en meta beschrijving toe.
  5. Klik op Bijwerken of Publiceren.

Yoast SEO (voor WordPress)

Yoast SEO is een populaire plugin voor het optimaliseren van SEO, inclusief metadata.

Stappen voor metadata toevoegen in Yoast SEO:

  1. Installeer Yoast SEO via WordPress.
  2. Open de pagina of het bericht.
  3. Scroll naar de Yoast-sectie onder de content.
  4. Voeg een SEO-titel en meta-beschrijving toe.
  5. Klik op Bijwerken.

Shopify

Shopify is een e-commerce platform met ingebouwde SEO-tools.

Stappen voor metadata toevoegen in Shopify:

  1. Log in op Shopify en ga naar je product of pagina.
  2. Scroll naar SEO instellingen.
  3. Voeg een SEO titel en meta-beschrijving toe.
  4. Klik op Opslaan.

Andere Website Builders (Wix, Weebly, Squarespace)

Naast WordPress en Shopify zijn er natuurlijk nog veel meer website builders. Ook andere website builders bieden gebruiksvriendelijke tools voor het beheren van SEO-instellingen, inclusief metadata.

Stappen voor metadata toevoegen:

  • Wix: Ga naar SEO (Google) onder de pagina-instellingen en voeg een titel en meta-beschrijving toe.
  • Weebly: Ga naar Instellingen > SEO en vul de titel en meta-beschrijving in.
  • Squarespace: Ga naar SEO onder pagina-instellingen en voeg de metadata toe.

Tip 4: Zorg voor een snelle laadtijd van je website

Niemand houdt van trage websites, Google ook niet. Uit onderzoek van Google blijkt dat 53% van de mobiele gebruikers een website verlaat als deze langer dan 3 seconden laadt. Dit heeft niet alleen invloed op de gebruikerservaring, maar ook op je SEO rankings. Snellere websites krijgen namelijk meer ‘crawl budget’ van Google, wat betekent dat de zoekmachine vaker en dieper door je site kan indexeren.

Hoe doe je dit?

Gebruik tools zoals PageSpeed Insights om de snelheid van je website te testen. Verminder het aantal onnodige afbeeldingen, optimaliseer afbeeldingen, schakel onnodige scripts uit en gebruik een Content Delivery Network (CDN) om de laadtijd te versnellen.

Wat Google wil

Google belooft een betere gebruikerservaring door snel ladende pagina’s te belonen. Als je website traag is, zul je niet alleen bezoekers verliezen, maar ook je ranking kunnen verliezen. Zorg ervoor dat je website snel en responsief is voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.

Tip 5: maak je website mobielvriendelijk

Vandaag de dag gebeurt meer dan 50% van al het internetverkeer via mobiele apparaten. Google heeft ‘mobile-first indexing’ geïntroduceerd, wat betekent dat de mobiele versie van jouw website de primaire versie is die wordt geïndexeerd voor zoekresultaten. Als je website niet goed werkt op mobiel, kan dat direct invloed hebben op je rankings.

Hoe doe je dit?

Zorg ervoor dat je website een responsief ontwerp heeft, wat betekent dat deze zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten. Test je website op verschillende apparaten en gebruik Google’s Mobile-Friendly Test om te controleren of je site goed presteert op mobiel.

Wat Google wil

Google heeft mobielvriendelijkheid hoog staan in haar ranking criteria. Als je website goed werkt op mobiel, wordt dat beloond met een hogere ranking. Zorg ervoor dat je mobiel vriendelijk bent, en je zult zien dat je zowel je gebruikerservaring als je SEO-prestaties verbetert.

Door deze basisprincipes van SEO toe te passen, leg je de fundering voor een goed vindbare website. Je zult merken dat naarmate je verder gaat met optimaliseren, je rankings, verkeer en conversies zullen verbeteren. En het mooiste? Deze strategieën zijn niet alleen effectief, maar ook precies wat Google waardeert.

Tip 6: Linkbuilden om je autoriteit te vergroten

Linkbuilding is het proces waarbij je op zoek gaat naar kwalitatieve links waarmee je autoriteit creëert op jouw domein. Dit kan op veel verschillende manieren. Bekende en veelgebruikte vormen zijn startpagina’s, linkruils met partners, blog sites waar je een artikel kunt plaatsen met een link daarin en een homepages waar je links in kwijt kunt. Bij dit proces zijn waarden als DA en DR van belang. Uitgeschreven staan deze begrippen voor Domain Authority en Domain Rating. De definities van deze waarden komen op hetzelfde neer, maar worden door andere tools gemeten. Het komt neer op de hoeveelheid autoriteit die een domein heeft berekend met een getal van 0 tot 100. Marktplaats.nl heeft op dit moment bijvoorbeeld een DA van 78. Dat is heel erg hoog! We snappen dat je misschien hulp nodig hebt bij het zoeken naar sterke links. Daarom kun je hiervoor terecht bij onze linkbuilding service. Door linkbuilding uit te besteden, pakken wij alles voor je op en kun je zelf aandacht geven aan andere belangrijke zaken.

Een stapje verder optimaliseren

Wil je echt je online vindbaarheid verbeteren? Dan heb ik een paar slimme technieken voor je die je meteen kunt toepassen.

Maak je website sneller en gebruiksvriendelijker

Niemand houdt van trage websites, en zoekmachines ook niet! Gebruik Google PageSpeed Insights om te kijken hoe snel je pagina’s laden. Is je site traag? Kijk dan naar de afbeeldingen en bestanden, door ze te verkleinen of te optimaliseren, kan je de laadtijd flink verkorten. Hoe sneller je site, hoe hoger je scoort in Google en hoe langer mensen op je site blijven.

Vind waardevolle backlinks

Backlinks zijn als stemmen van andere websites die zeggen: “Deze website is betrouwbaar!” Zoek dus naar blogs of influencers in jouw niche en stel een samenwerking voor. Schrijf bijvoorbeeld een gastblog of bied ze iets waardevols aan in ruil voor een link naar jouw site. Hoe meer van zulke backlinks, hoe hoger je website scoort in Google.

Bied content upgrades aan

Een slimme manier om meer bezoekers én e-mailadressen te verzamelen, is door content upgrades aan te bieden. Dit kan iets zijn als een gratis e-book, een handige checklist of een ander soort download die je bezoekers kunnen krijgen in ruil voor hun e-mailadres. Dit maakt je site niet alleen waardevoller voor je bezoekers, maar helpt je ook om een lijst op te bouwen van mensen die je opnieuw kunt bereiken.

Concurrentie analyseren

Je concurrenten kunnen waardevolle inzichten bieden. Gebruik SEO-tools zoals Ahrefs, SEMrush of Ubersuggest om te achterhalen op welke zoekwoorden ze goed scoren, welke pagina’s het meest verkeer aantrekken en welke backlinks ze gebruiken. Dit helpt je niet alleen nieuwe kansen te ontdekken, maar geeft je ook een strategisch voordeel.

Gestructureerde data toevoegen

Gestructureerde data (ook wel schema markup genoemd) zorgt ervoor dat Google je content beter begrijpt en opvallender weergeeft in zoekresultaten. Denk aan reviews, prijzen, FAQ’s of productinformatie. Dit kan je doorklikratio flink verbeteren. Gebruik tools zoals Schema.org, Rank Math of Yoast SEO om deze codes eenvoudig toe te voegen, zelfs zonder technische kennis.

Lokale SEO verbeteren

Ook als je internationaal werkt, blijft lokale SEO belangrijk. Een geoptimaliseerd Google Bedrijfsprofiel (voorheen Google Mijn Bedrijf) helpt je zichtbaar te worden in lokale zoekresultaten. Vul je profiel volledig in met bedrijfsinformatie, foto’s en actuele openingstijden, en moedig klanten aan om reviews te schrijven. Hoe meer (positieve) reviews je hebt, hoe beter je scoort in lokale zoekopdrachten.

Google updates tot januari 2025: wat moet je doen om je online vindbaarheid te verbeteren?

Google past zijn algoritme constant aan om gebruikers de meest relevante en waardevolle zoekresultaten te bieden. Dat betekent dat wat gisteren werkte, vandaag misschien niet meer optimaal is. Als je je online vindbaarheid wilt verbeteren, is het niet alleen belangrijk dat je kijkt naar de tips die ik je in deze blog heb gegeven. Het is ook van belang dat je de Google updates nauw in de gaten houdt. Hoe beter je hierop inspeelt, hoe beter jouw online vindbaarheid, 

Om het je een stuk makkelijker te maken, heb ik de meest recente updates voor je samengevat, met daarbij wat je moet doen om te voldoen aan de eisen van Google. Volg je de onderstaande actiepunten? Dan ben je aardig op weg om je online vindbaarheid te verbeteren.

1. Maart 2024 Core update & spam update

Deze update was gericht op het verbeteren van zoekresultaten door websites met spammy content lager te ranken en waardevolle content te belonen. Ook werden sites met AI-gegenereerde content zonder toegevoegde waarde strenger aangepakt.

Wat moet je doen?

  • Schrijf voor mensen, niet voor zoekmachines: Vermijd AI-content die geen toegevoegde waarde heeft. Zorg ervoor dat je content echt nuttig en goed geschreven is.

  • Gebruik zoekwoorden op een natuurlijke manier: Overmatig gebruik van zoekwoorden (keyword stuffing) wordt afgestraft. Focus op semantische zoekwoorden en context.

  • Controleer je backlinks: Vermijd linkbuilding met spam of irrelevante links. Gebruik Google Search Console om schadelijke backlinks te identificeren en dien een disavow-verzoek in als dat nodig is.Zorg voor een goede website-ervaring: Controleer technische SEO-factoren zoals laadsnelheid en mobielvriendelijkheid.

2. Augustus 2024 Core Update: focus op kwaliteit

Met deze update ging Google nog verder in het beoordelen van content kwaliteit. Simpele, oppervlakkige content verloor terrein, terwijl diepgaande, goed onderzochte artikelen beter gingen scoren.

Wat moet je doen?

  • Schrijf uitgebreide en diepgaande content: Korte en oppervlakkige artikelen presteren slechter. Behandel een onderwerp grondig en bied unieke inzichten.

  • Gebruik duidelijke koppen en structuur: Maak gebruik van H2- en H3 koppen, opsommingen en interne links om je content scanbaar en logisch op te bouwen.

  • Verbeter je expertise en autoriteit (E-E-A-T): Zorg ervoor dat je naam en expertise zichtbaar zijn op je website. Voeg referenties toe en zorg voor citaten van betrouwbare bronnen.

  • Update oude content: Oudere artikelen zonder recente informatie zakken in ranking. Werk je content regelmatig bij om relevant te blijven.

3. November 2024 Core Update: snelheid en gebruikerservaring

Deze update had een grote impact op de technische kant van SEO. Websites die langzaam laden of een slechte gebruikerservaring bieden, zakten in ranking.

Wat moet je doen?

  • Verhoog je laadsnelheid: Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights en Web.dev om te zien waar je verbeteringen kunt maken. Comprimeer afbeeldingen, minimaliseer JavaScript en activeer caching.

  • Gebruik een snelle en betrouwbare hostingprovider: Slechte hosting kan je site vertragen, wat ten koste gaat van je SEO.

  • Maak je website mobielvriendelijk: De meeste zoekopdrachten komen van mobiele apparaten. Gebruik Google’s Mobile-Friendly Test om te controleren of je site goed werkt op mobiel.

  • Verklein je bouncepercentage: Zorg ervoor dat bezoekers niet meteen je website verlaten door gebruiksvriendelijke navigatie en boeiende content.

4. AI & zoekintentie optimalisatie

In 2024 begon Google steeds beter zoekintenties te begrijpen door AI. Dit betekende dat exacte zoekwoorden minder belangrijk werden en context steeds zwaarder ging wegen.

Wat moet je doen?

  • Optimaliseer voor zoekintentie: Begrijp wat je doelgroep écht wil weten en pas je content daarop aan. Gebruik niet alleen harde feiten, maar geef ook antwoord op gerelateerde vragen.

  • Gebruik semantische zoekwoorden: Maak gebruik van synoniemen en verwante termen in plaats van telkens dezelfde zoekterm te herhalen. Tools zoals Google’s “Mensen vragen ook” kunnen je helpen.

  • Verbeter je metadata en snippets: Zorg voor pakkende titel-tags en meta-descriptions die inspelen op de zoekintentie van gebruikers.

5. December 2024 Update: structured data en featured snippets

Google heeft zijn manier van het tonen van zoekresultaten verder verfijnd, met een grotere focus op gestructureerde data en featured snippets.

Wat moet je doen?

  • Gebruik gestructureerde data (Schema Markup): Voeg JSON-LD toe aan je pagina’s om Google te helpen je content beter te begrijpen. Dit kan je kansen op rich results vergroten.

  • Optimaliseer voor featured snippets: Formuleer korte, bondige antwoorden op veelgestelde vragen en gebruik opsommingen, tabellen en definities.

  • Maak gebruik van FAQ- en How-to-structuur: Content die direct antwoorden biedt op vragen scoort beter en wordt vaker in de zoekresultaten uitgelicht.




Praktische tools voor online vindbaarheid

Als je serieus werk wilt maken van je online vindbaarheid, dan heb je de juiste tools nodig. Natuurlijk kun je veel handmatig doen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Met de juiste hulpmiddelen krijg je meer inzicht in hoe je website presteert, vind je de beste zoekwoorden en kun je direct verbeterpunten aanpakken. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, ik heb hieronder een paar tools op een rij gezet die je meteen kunt gebruiken. Sommige zijn gratis, andere kosten wat, maar ze zijn het meer dan waard.

Hier zijn mijn favorieten:

Google Search Console

Dit is dé tool van Google zelf. Je ziet precies hoe je website scoort in de zoekresultaten en welke zoekwoorden bezoekers naar je site brengen. Heb je een nieuwe pagina? Via deze tool kun je hem snel laten indexeren. En het beste? Het is helemaal gratis.

Google Analytics

Met Analytics kom je alles te weten over je bezoekers: waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bekijken en hoe lang ze blijven. Echt handig als je wilt begrijpen wat er wel of niet werkt op je site.

Ahrefs

Dit is een echte krachtpatser voor SEO. Je kunt zoekwoorden onderzoeken, backlinks analyseren en zien wat je concurrenten doen. Het is niet goedkoop, maar voor gevorderden is het absoluut een van de beste tools.

Rank Math of Yoast SEO

Heb je een WordPress-website? Dan zijn deze plugins ideaal. Ze helpen je met je meta-titels, beschrijvingen en zoekwoord optimalisatie. Rank Math heeft wat meer functies, maar Yoast is net zo gebruiksvriendelijk.

Ubersuggest

Een ontzettned toegankelijke tool van Neil Patel. Hiermee kun je eenvoudig zoekwoorden onderzoeken, ideeën voor nieuwe content opdoen en je concurrentie bekijken. Een goede instaptool voor beginners.

Google PageSpeed Insights

Snelheid is belangrijk voor SEO, en deze gratis tool laat je zien hoe snel je website is en hoe je hem sneller kunt maken. Simpel en effectief.

AnswerThePublic

Wil je weten welke vragen mensen stellen over jouw onderwerp? Answer The Public geeft je een lijst vol ideeën om content te maken die precies aansluiten op wat je doelgroep zoekt.

Met deze tools wordt SEO een stuk overzichtelijker en makkelijker. Begin gewoon met de gratis tools als je net begint, en bouw langzaam verder met de betaalde opties als je klaar bent voor de volgende stap!

Screaming Frog 

Screaming Frog is een krachtige tool die je helpt om technische SEO-problemen op te sporen. Met deze crawler analyseer je snel gebroken links, dubbele content, ontbrekende metadata en laadsnelheid problemen. Dit maakt het een onmisbare tool voor website-optimalisatie.

Mangools 

Mangools is een alles-in-één SEO-tool die ideaal is voor beginners en gevorderden. Met KWFinder ontdek je waardevolle zoekwoorden, terwijl SERP Watcher je rankings bijhoudt. Link Miner helpt je backlinks te analyseren en met Site Profiler krijg je inzicht in de autoriteit van je website.

Majestic SEO

Majestic SEO richt zich specifiek op linkbuilding en backlink-analyse. Met metrics zoals Trust Flow en Citation Flow beoordeel je de kwaliteit van backlinks en ontdek je waardevolle link mogelijkheden. Dit helpt je om een sterk en natuurlijk linkprofiel op te bouwen.

Met SEA jouw online vindbaarheid in Google verbeteren

Wil jij online beter gevonden worden dan is er ook een manier waarmee je direct bovenaan staat. Het is geen SEO, maar juist SEA (Google Ads). Dit is het adverterende gedeelte in Google. Je hebt het vast weleens gezien wanneer jij het internet afstruint. De eerste paar resultaten zijn vaak advertenties. Deze zijn makkelijk te herkennen aan het woordje ‘advertentie’ voor de titel van de pagina in de zoekresultaten. Dit wordt ook wel het betaalde gedeelte van Google genoemd. Je betaalt namelijk om hier te staan. Zoals hierboven uitgelegd, betaal je een bepaalde hoeveelheid per klik. Is er zo vaak op de link geklikt waar jij op adverteert dat je de limiet van jouw ingestelde budget bereikt hebt, dan zal de advertentie ook verdwijnen. Je kan dit dus zien als een tijdelijke oplossing om met jouw website bovenaan de zoekresultaten van Google te staan. Ook kun je dit naast SEO gebruiken om zo meer gezien te worden. Je kan Google Ads dan ook inschakelen met verschillende doeleinden. We gaan uitgebreid in op deze doeleinden op de pagina over SEA campagnes!

Hulp nodig met online vindbaarheid?

Ik snap het: SEO en online vindbaarheid kunnen best overweldigend zijn. Je hebt te maken met zoekwoorden, technische verbeteringen, contentstrategieën en nog veel meer. Waar begin je? Of misschien ben je al begonnen, maar blijven de resultaten achter? Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Bij SAM Online Marketing zijn we gespecialiseerd in het vergroten van jouw online zichtbaarheid.

Of je nu hulp nodig hebt met een complete SEO strategie, het optimaliseren van je website, of het creëren van content die echt scoort, wij staan voor je klaar. Samen zorgen we ervoor dat jouw website beter vindbaar is in Google én dat je de juiste bezoekers aantrekt. Laat je online potentieel niet onbenut, neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium,

Anderen bekeken ook