Sinds 2013 Over ons Werken bij Cases Begrippen Blog Bereikbaar 08:00 - 17:00
Bereken snel jouw prijs

Hoger in Google komen met SEO? Tips en handigheidjes van experts!

Hoger in Google kom je simpel gezegd door jouw website te optimaliseren aan de hand van de verschillende pijlers van SEO: content, linkbuilding, gebruikservaring en techniek. Ook kom je meteen al hoger in Google te staan door Google Ads in te schakelen. Dit zijn eigenlijk de twee manieren waarmee je Google kunt veroveren. Maar hoe werkt dat precies en wat moet je daarvoor doen?

SAM Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Waarom hoger in Google komen?

Iedereen wil natuurlijk wel hoger in Google komen. Wanneer je met je website of webshop bovenaan staat in de meestgebruikte zoekmachine ter wereld, stromen de aanvragen binnen. Je hoeft dan bijna niet meer aan andere marketingstrategieën te denken. Maar die eerste positie is natuurlijk niet zomaar bereikt. Het duurt even voordat je hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Bovendien gaat er flink wat tijd in zitten. Gelukkig hoef je niet stil te zitten, want met deze begeleiding, tips en handigheidjes kom je een stuk hoger in Google en zorg je dat je zonder hulp van een online marketing bureau al goed kunt scoren. We vertellen je graag over de diverse manieren hoe je op de eerste pagina van Google komt.

Hoog in Google met de juiste basis

Om hoog in Google te scoren, moet je een solide basis leggen die bestaat uit vier belangrijke pijlers: content, linkbuilding, techniek en gebruiksvriendelijkheid. Laten we elk van deze pijlers nader bekijken.

Content

Het begint allemaal met het begrijpen van de zoekintentie van je doelgroep. Welke zoekwoorden gebruiken ze, en waar liggen de kansen? Zorg ervoor dat je content relevant, informatief en goed geoptimaliseerd is voor zowel de bezoeker als de zoekmachine. Google waardeert kwalitatieve content die aansluit bij wat mensen zoeken.

Linkbuilding

Google kijkt niet alleen naar wat je zelf zegt, maar ook naar wat anderen over je zeggen. Om autoriteit op te bouwen, is het belangrijk om externe links naar je website te verkrijgen. Dit vergroot je geloofwaardigheid en verhoogt je positie in de zoekresultaten.

Techniek

De technische aspecten van je website spelen een cruciale rol. Google hecht veel waarde aan de technische structuur van je site, omdat dit invloed heeft op de gebruikerservaring. Zorg ervoor dat je website snel laadt, zowel op desktop als mobiel, en dat deze gemakkelijk te crawlen is. Daarnaast moet de navigatie helder zijn en de juiste structuur bevatten, zodat bezoekers en zoekmachines moeiteloos kunnen vinden wat ze zoeken.

Gebruikerservaring

Een website moet niet alleen goed geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, maar ook aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk voor bezoekers. Zorg ervoor dat je website eenvoudig te navigeren is en dat de informatie snel te vinden is. Een goede gebruikerservaring zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven en meer pagina’s bezoeken, wat positief bijdraagt aan je ranking.

Stap 1: Kies de juiste zoekwoorden

Op de eerste pagina van Google komen is het streven, maar er zijn talloze mogelijkheden. Waarop wil je gevonden worden? En snijd je wel de juiste markt aan hiervoor? Voor een succesvolle strategie is het dan ook belangrijk om eerst een uitgebreid marktonderzoek te doen. Verdiep je daarbij eens in andere aanbieders van dezelfde producten of diensten. Wat doen ze goed en wat behandelen ze inhoudelijk? Concurrentie namelijk telkens de basis voor jouw strategie. Zij staan namelijk niet voor niets al hoger in Google dan jij. Binnen SEO en de optimalisatie voor Google beginnen we dan ook eerst met een zoekwoordonderzoek. Lees hieronder verder hoe je een zoekwoordonderzoek uitvoert.

Zoekwoordonderzoek uitvoeren is de basis

Voordat je begint met het optimaliseren van je website om hoger in Google te scoren, is het essentieel om te begrijpen op welke zoekwoorden je wilt verschijnen. Een gedegen zoekwoordonderzoek is de eerste stap naar succes. Hier volgt een unieke aanpak, met enkele praktische tips die je niet overal zult vinden.

1. Begin met je eigen ervaring

Verplaats je in je doelgroep. Denk na over welke zoekwoorden je zelf zou gebruiken als je op zoek bent naar jouw product of dienst. Dit helpt je om een eerste lijst met zoekwoorden op te stellen. Schrijf zoekopdrachten op die iemand zou kunnen intypen bij Google om jouw aanbod te vinden. Dit vormt de basis van je zoekwoordonderzoek.

2. Categoriseer je zoekwoorden

Voordat je duikt in tools, categoriseer je de zoekwoorden die je hebt verzameld. Maak grofweg hoofdthema’s of secties die de structuur van je website zouden kunnen weerspiegelen. Dit helpt je om niet alleen zoekwoorden te vinden, maar ook om een duidelijke website structuur op te zetten. Denk aan brede categorieën en subcategorieën, zoals ‘SEO tools’, ‘SEO strategieën’ en ‘zoekwoordonderzoek’.

3. Gebruik tools op een slimme manier

Nu ga je verder met het verzamelen van data. Begin met een gratis tool zoals Ubersuggest van Neil Patel. Dit is een geweldige manier om een eerste set zoekwoorden uit te breiden. Vul een zoekterm in en ontdek gerelateerde zoekwoorden en zoekvolumes. Toch wil je meer diepgang? Tools zoals SEMrush’s Keyword Magic Tool en Ahrefs bieden veel uitgebreidere data en suggesties. Deze tools helpen je ook de concurrentie te analyseren en de zoekwoorden te vinden waarop zij scoren, zodat je kunt inspelen op hun succes.

4. Zoek concurrerende zoekwoorden

Ga een stap verder en voer een concurrentieanalyse uit. Gebruik Ahrefs of SEMrush om te zien op welke zoekwoorden jouw concurrenten zich richten. Dit geeft je inzicht in welke termen waardevol zijn, en welke je wellicht over het hoofd hebt gezien. Voeg deze zoekwoorden toe aan je lijst, samen met hun maandelijks zoekvolume. Dit helpt je om de markt beter te begrijpen en kansen te identificeren die je mogelijk hebt gemist.

5. Voeg semantische zoekwoorden toe

Nu wordt het tijd om dieper te gaan: zoek naar semantische zoekwoorden (ook wel LSI zoekwoorden genoemd). Dit zijn gerelateerde termen die Google helpen de context van je pagina te begrijpen. Bijvoorbeeld, het woord ‘arm’ kan zowel verwijzen naar een lichaamsdeel als naar een financieel gebrek. In dit geval zouden zoekwoorden als ‘ledemaat’ en ‘geld’ semantisch relevant zijn. Google waardeert het als je deze contextuele termen in je content verwerkt, omdat dit de relevantie en duidelijkheid van je pagina vergroot.

6. Analyseer zoekintentie

Niet elk zoekwoord heeft dezelfde zoekintentie. Kijk goed naar de zoekintentie achter de termen die je hebt verzameld. Zijn ze informatief, commercieel of navigerend? Dit helpt je bij het maken van content die echt aansluit bij wat je doelgroep zoekt, en zorgt ervoor dat je geen zoekwoorden target die niet passen bij de doelen van je website.

7. Gebruik synoniemen en long-tail zoekwoorden

Focus niet alleen op de populaire zoekwoorden. Long-tail zoekwoorden (meestal langer en specifieker) hebben vaak minder concurrentie, maar kunnen bijzonder waardevol zijn voor het aantrekken van een gericht publiek. Denk daarbij ook aan synoniemen die dezelfde betekenis dragen als je primaire zoekwoord. Dit helpt niet alleen je SEO, maar maakt je content ook natuurlijker en gemakkelijker leesbaar.

Stap 2: De techniek van je website optimaliseren om hoog in Google te komen

Om hoog in Google te komen, is technische optimalisatie essentieel. Nadat je zoekwoordonderzoek hebt uitgevoerd, is het tijd om je website technisch in topvorm te krijgen. Google hecht veel waarde aan de gebruikerservaring, en technische aspecten van je website spelen daarbij een cruciale rol. Volg de onderstaande stappen om je website technisch geoptimaliseerd te krijgen.

1. Zorg dat je website goed te crawlen is

Een website moet eenvoudig door zoekmachines te crawlen zijn. Als Google je website niet goed kan crawlen, kan het je niet goed indexeren, wat je ranking negatief beïnvloedt. Volg deze stappen om crawlen mogelijk te maken:

  • Robots.txt-bestand: Dit bestand vertelt zoekmachines welke pagina’s wel en niet gecrawld mogen worden. Zorg ervoor dat dit bestand correct is ingesteld.
  • XML-sitemap: Een sitemap geeft zoekmachines een overzicht van alle pagina’s op je website. Voeg de URL van je sitemap toe in je robots.txt-bestand zodat de crawlers deze makkelijk kunnen vinden.
  • Interne links: Zorg voor een goede interne linkstructuur. Hiermee maak je het voor zoekmachines eenvoudiger om je website te doorzoeken. Zorg ervoor dat elke pagina makkelijk te bereiken is via interne links, zodat zoekmachines geen belangrijke pagina’s missen.

2. Verbeter je interne linkstructuur

Een sterke interne linkstructuur helpt zoekmachines om de inhoud van je website te begrijpen. Daarnaast zorgt het voor een betere gebruikerservaring. Volg deze stappen voor een optimale interne linkstructuur:

  • Controleer op gebroken links: Verwijder of herstel interne links die naar niet-bestaande pagina’s verwijzen (404-fouten). Tools zoals Brokenlinkcheck.com, ContentKing en Screaming Frog kunnen je helpen om gebroken links te identificeren.
  • Gebruik een silo-structuur: Deel je website op in duidelijke secties, bijvoorbeeld per productcategorie of onderwerp. Dit maakt het voor zoekmachines makkelijker om de thema’s van je website te begrijpen. Grote webshops zoals Zalando en Bol.com gebruiken deze structuur om hun aanbod te categoriseren en te linken.
  • Gebruik breadcrumbs: Deze ‘broodkruimels’ geven bezoekers en zoekmachines inzicht in de navigatiestructuur van je website, wat de zoekmachine helpt om de inhoud van je pagina’s in context te plaatsen.

3. Maak je website razendsnel

De snelheid van je website is een belangrijke factor voor zowel gebruikers als zoekmachines. Langzame websites leiden tot een slechte gebruikerservaring, wat negatieve gevolgen heeft voor je ranking. Zorg ervoor dat je website snel laadt met de volgende tips:

  • Gebruik snelle hosting: Kies voor betrouwbare en snelle hosting die de laadtijden van je website minimaliseert.
  • Optimaliseer afbeeldingen: Zorg ervoor dat afbeeldingen gecomprimeerd zijn zonder kwaliteitsverlies. Dit zorgt ervoor dat ze sneller laden.
  • Beperk aantal requests: Verminder het aantal externe verzoeken (zoals voor scripts of afbeeldingen) die je website maakt. Dit helpt de laadtijd te verbeteren.
  • Verbeter server reactietijd: Zorg ervoor dat je server snel reageert op verzoeken van gebruikers.
  • Beperk plug-ins: Vooral bij WordPress-websites is het belangrijk om het aantal gebruikte plug-ins te beperken. Te veel plug-ins kunnen de snelheid van je website vertragen.

4. Optimaliseer techniek voor succes

Het technische aspect van je website is cruciaal voor het behalen van hoge posities in Google. Door ervoor te zorgen dat je website goed te crawlen is, een duidelijke interne linkstructuur heeft en snel laadt, bied je zowel zoekmachines als gebruikers een optimale ervaring. Volg de bovengenoemde stappen en je website zal voldoen aan de technische eisen van Google, wat je kansen op hogere posities vergroot.

Stap 3: Aan de slag met linkbuilding

Je hebt eerder al gelezen dat techniek en content het frame en de banden van je auto zijn. Maar je gaat hem echt niet zelf aanduwen. Je hebt ook een motor nodig om te scoren in Google en de race te winnen. Hiervoor heb je vermogen (lees: paardenkracht) nodig. Binnen zoekmachine optimalisatie ontvang je deze autoriteit door de manier waarop anderen als het ware over je praten. Eén link van een betrouwbare partij zegt meer dan duizend woorden op je eigen website. Het proces waarin je actief op zoek gaat naar links en je profiel verreikt met deze links wordt linkbuilding genoemd.

De basis van linkbuilding: Google Mijn Bedrijf

De basis van linkbuilding zijn niet de links die je van anderen krijgt, maar juist de links waar je zelf aan kunt komen. Je gaat namelijk op zoek naar relevante plekken om jouw website op te plaatsen. Dit begint bij de platforms van Google zelf, zoals Google Mijn Bedrijf. Maak jouw Mijn Bedrijf aan en vul deze zo uitgebreid mogelijk in. Ditzelfde geldt voor andere bedrijf overzicht pagina’s. Google ziet op meerdere plekken je bedrijfsgegevens (NAW-gegevens) terug en kan bevestigen dat het met een bestaande partij te maken heeft. Ook Social Media pagina’s dragen hieraan bij. Zorg er dan ook voor dat je overal terug te vinden bent: Facebook, Instagram, LinkedIn en alle andere kanalen die je je maar kunt bedenken.

Outreach naar relevante websites voor een backlink

Nu de basis van linkbuilding is gelegd, gaan we het lot tarten en het tempo opvoeren. Iedereen wil namelijk hoger in Google komen te staan met zijn of haar website, waardoor je je moet onderscheiden van de concurrentie. De beste manier is om je hand uit te reiken (outreach) naar mogelijk interessante websites. Ga op zoek naar websites die te maken hebben met die van jou en websites waar je doelgroep mogelijk te vinden is. Vervolgens ga je deze partijen ouderwets benaderen en doe je er alles aan wat er voor nodig is om een link of vermelding op deze pagina’s te scoren.

Een artikel schrijven voor een andere website; gastbloggen

Veel andere partijen zitten te wachten op ouderwetse expertise. Ze willen hun website graag vullen met relevante content. Jij bent een echte expert in je vakgebied en dus kun je ze deze content bieden. Maar dan wil je er natuurlijk wel wat voor terug. De wederdienst is een bruggetje naar je website. Een linkje vanuit een waardevol stukje content die ook nog eens naar je website of webshop verwijst. Een perfecte linkbuildingstrategie.

Persberichten voor naamsbekendheid

Heb je echt iets nieuwswaardig? Deel dit dan met de rest van de wereld. Breng een persbericht uit. Er zijn online genoeg perslijsten te vinden en journalisten staan te springen om echt leuk nieuws te delen. Dit kan bepaald vaknieuws zijn, maar ook lokaal nieuws. Wie de bron is? Dat ben jij zelf natuurlijk! Vaak is dit dus ook in de vorm van een soort gastblog. Er wordt namelijk een artikel geschreven, of jij schrijft dit artikel zelf, waarin je de backlink weer kunt verwerken. Echter wordt zo een nieuwsbericht vaak gebruikt om naamsbekendheid te creëeren. Dit is natuurlijk óók erg belangrijk wanneer jij een onderneming hebt. Je moet bekend worden in jouw vakgebied!

Kies de juiste anchorteksten om een specifieke backlink in te plaatsen

Het is niet alleen belangrijk wie er over je spreekt en naar je website verwijst. Het is net zo belangrijk hoe er over je wordt gesproken. Dit gebeurt door de tekst die aan een link wordt meegegeven: de anchortekstAnchorteksten zijn erg van belang en dien je goed in te zetten wanneer je een link plaatst. Je dient ze in te zetten voor twee doeleinden: erkenning en relevantie. Allereerst wil je dat je bedrijfsnaam vaak genoeg terugkomt, zodat Google meer erkenning geeft aan jou als bedrijf. Hierbinnen wil je dat er ook (gedeeltes van) zoekwoorden als anchorteksten terugkomen, zodat Google nog meer de relevantie kan bepalen. Dit kan aangevuld worden met ongeoptimaliseerde anchorteksten voor een natuurlijker ogend profiel. Deze zoekwoorden komen natuurlijk uit het zoekwoordonderzoek die je aan het begin van jouw project hebt gedaan. Het hoofdzoekwoord van een pagina is uiteraard het belangrijkst en moet dus naast de content ook de overhand nemen met betrekking tot de anchorteksten. Daarnaast moeten de LSI zoekwoorden uiteraard ook enkele keren gebruikt worden, zodat het plaatje voor Google duidelijk wordt!

Haastige spoed is zelden goed. Ga niet te snel!

De term ‘haastige spoed is zelden goed’ gaat ook op als het gaat om de optimalisatie voor Google en het hoger scoren in de zoekmachine. Met het genereren van links is het goed om prospects zoveel mogelijk te verdelen. Zorg dat je niet honderden links in één keer scoort, maar verspreid de links over een langere periode en over meerdere pagina’s. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat de linkbuilding goed wordt opgepakt en dat je bovenaan in Google komt te staan met de beste autoriteit. Kies je er toch voor om in een hele korte tijd heel veel links te plaatsen, dan is de kans erg groot dat Google jou een penalty geeft. Hierdoor zal je in plaats van hoger in Google komen juist zakken. Te veel links in een korte tijd plaatsen wordt door Google namelijk opgevat als spammen. Je kan beter op zoek gaan naar kwalitatieve, relevante en hele sterke links. In dat geval heb je namelijk helemaal niet zo veel links nodig. Één hele sterke link staat tegenover tientallen zwakkere links!

Stap 4: Gebruikerservaring verbeteren

De gebruikerservaring (UX) is een cruciaal onderdeel voor SEO, omdat Google steeds meer waarde hecht aan hoe bezoekers een website ervaren. Google wil zijn gebruikers de best mogelijke zoekresultaten bieden, en een belangrijke factor daarbij is hoe gebruiksvriendelijk een website is. Als bezoekers moeite hebben om je website te navigeren of als de laadtijd te lang is, zal dit waarschijnlijk leiden tot een hoger bouncepercentage en lagere betrokkenheid. Dit signaleert aan Google dat de website niet van hoge kwaliteit is, wat een negatieve invloed heeft op je ranking.

Google’s focus op gebruikerservaring

Google heeft in de laatste jaren zijn algoritme aangepast om de gebruikerservaring van websites te evalueren. Factoren zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid, gebruiksvriendelijke navigatie, en een intuïtief ontwerp worden steeds belangrijker bij het bepalen van de zoekresultaten. Google ziet websites die goed presteren op UX als waardevoller voor de gebruiker, wat resulteert in een hogere ranking in de zoekresultaten.

Daling in bouncepercentage en verhoogde sessieduur

Een website die goed is geoptimaliseerd voor gebruikers, heeft doorgaans een lager bouncepercentage (minder bezoekers die de website direct verlaten) en een hogere sessieduur (bezoekers blijven langer op je website). Google interpreteert deze gegevens als aanwijzingen dat je website waardevol is voor de gebruiker. Het optimaliseren van de UX verhoogt de kans dat bezoekers langer blijven, meerdere pagina’s bezoeken en uiteindelijk de gewenste actie ondernemen, zoals het doen van een aankoop of het invullen van een formulier.

Praktische tips voor een betere gebruikerservaring

  • Snellere laadtijd: Zoals eerder vermeld, is laadsnelheid een belangrijke UX-factor. Google heeft zelfs ‘Core Web Vitals’ geïntroduceerd, die specifiek meten hoe goed de gebruikerservaring op je website is. Een trage website leidt niet alleen tot een slechte gebruikerservaring, maar ook tot lagere rankings.
  • Mobiele optimalisatie: Het merendeel van de zoekopdrachten gebeurt tegenwoordig via mobiele apparaten. Als je website niet goed werkt op smartphones en tablets, kunnen gebruikers gefrustreerd raken en snel wegklikken. Google hecht veel waarde aan mobielvriendelijkheid bij de beoordeling van je website.
  • Eenvoudige en intuïtieve navigatie: Zorg ervoor dat gebruikers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Dit betekent dat je een duidelijke menustructuur moet hebben, met goed gedefinieerde categorieën en een zoekfunctie die snel de juiste resultaten biedt.
  • Visuele aantrekkelijkheid: Visuele elementen spelen ook een rol in de gebruikerservaring. Te veel tekst of overbodige elementen kunnen de bezoeker overweldigen. Maak je pagina’s visueel aantrekkelijk door gebruik te maken van afbeeldingen, video’s en een goed kleurenschema, maar houd het ontwerp schoon en overzichtelijk.
  • Verhoog de toegankelijkheid: Een toegankelijke website is een website waar iedereen zich gemakkelijk doorheen kan bewegen, ongeacht beperkingen of vaardigheden. Dit betekent bijvoorbeeld het gebruik van alt-tekst voor afbeeldingen, voldoende contrast voor leesbaarheid en navigatie die ook via toetsenbord mogelijk is.

Dus hoe krijg ik mijn website hoog in Google?

Om hoog in Google te scoren, is het belangrijk om een goed doordachte SEO-strategie te volgen die alle cruciale onderdelen van zoekmachine optimalisatie omvat. Dit begint met grondig onderzoek naar je concurrenten en de markt. Wanneer je een duidelijk overzicht hebt, kun je gerichte stappen zetten om de drie pijlers van SEO te optimaliseren: content, linkbuilding, techniek, en gebruikerservaring. Hieronder leggen we uit hoe je dit stapsgewijs aanpakt:

1. Onderzoek je concurrenten

Het begint allemaal met het begrijpen van wat je concurrenten goed doen. Analyseer hun websites en ontdek welke zoekwoorden ze targeten en welke technieken ze gebruiken. Dit geeft je waardevolle inzichten om jouw strategie te versterken en jezelf in de zoekresultaten te positioneren.

2. Optimaliseer je content

Creëer waardevolle, relevante en goed geoptimaliseerde content voor je doelgroep. Je content moet aansluiten bij de zoekintentie van je bezoekers en hen waarde bieden. Zorg ervoor dat je tekst goed gestructureerd is en dat het onderwerp consistent en diepgaand behandeld wordt, zodat bezoekers én zoekmachines begrijpen waar je pagina over gaat.

3. Technische optimalisatie

Een technisch goed geoptimaliseerde website is essentieel voor SEO. Dit omvat snelle laadtijden, een logische interne linkstructuur, en een website die goed te crawlen is door zoekmachines. Technische SEO zorgt ervoor dat zoekmachines je website kunnen indexeren en begrijpen, wat direct bijdraagt aan een betere ranking.

4. Linkbuilding

Kwalitatieve externe links naar je website verhogen je autoriteit in de ogen van Google. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie en helpt om je website meer zichtbaarheid en vertrouwen te geven. Focus op het verkrijgen van links van betrouwbare, relevante bronnen die je thema ondersteunen.

5. Verbeter de gebruikerservaring

De gebruikerservaring (UX) speelt een cruciale rol in SEO. Google houdt steeds meer rekening met hoe gebruikers je website ervaren. Een positieve gebruikerservaring verhoogt de kans dat bezoekers langer blijven en vaker terugkomen, wat weer een signaal is voor Google dat jouw website waardevol is. Zorg ervoor dat je website snel laadt, goed te navigeren is en een mobielvriendelijk ontwerp heeft. Daarnaast moeten belangrijke informatie en call-to-actions makkelijk te vinden zijn. Hoe gebruiksvriendelijker je website, hoe groter de kans dat je hoger in de zoekresultaten komt.

Om hoger in Google te komen, is het essentieel om de drie pijlers van SEO – content, techniek, en linkbuilding – goed te optimaliseren. Daarnaast is de gebruikerservaring van je website minstens zo belangrijk. Analyseer wat je concurrenten goed doen, zorg voor waardevolle content, technische perfectie, een sterke linkbuilding-strategie, en bied je bezoekers een optimale gebruikerservaring. Met deze aanpak vergroot je je kansen om naar de top van Google te stijgen!

Een andere manier: hoger in Google met advertenties

Content optimalisatie, technische optimalisatie en linkbuilding. Er gaat een hoop tijd en moeite in zitten. En weliswaar is het duurzaam – je staat immers 24/7 bovenaan – maar je hebt geen garantie dat je er staat. Weet je wanneer je deze garantie wel hebt? Met Google Ads! Google Ads is het adverteer programma van Google. Hier kun je advertentiecampagnes maken en ook direct inzetten. Het is een veiling, waarbij je biedt op een plekje op de voor jou relevante zoekwoorden. De mogelijkheden zijn enorm. Zo zijn er diverse advertenties mogelijk:

  • Tekstadvertenties
  • Google Shopping advertenties
  • Display advertenties
  • Video advertenties

Je bepaalt zelf op welke zoekwoorden je bovenaan in Google komt te staan, en je bepaalt zelf de invulling van je advertenties. Hierdoor bereik je wie je wilt, wanneer je wilt! Echter is dit ook een stuk ingewikkelder dan je zou denken. Hiervoor wordt vaak een apart zoekwoordonderzoek gedaan. Wil jij bijvoorbeeld scoren voor het zoekwoord ‘verhuisbedrijf Amsterdam’, wat het hoofdzoekwoord is van de pagina? Dan betaal je meteen de hoofdprijs! Met Google Ads betaal je namelijk met Costs Per Click (CPC). Iedere keer dat er door een bezoeker op jouw advertentie wordt geklikt, betaal jij een bepaald bedrag. Met een zoekwoord als ‘verhuisbedrijf Amsterdam’ waar de concurrentie moordend is, betaal je zo vijf tot tien euro. Soms lopen de kosten zelfs op tot 30 tot 40 euro met écht hoge concurrentie. Google Ads is dus zeker handig als je meteen bovenaan wilt staan. Maar er moet dan ook een uitgebreide strategie voor worden gemaakt om te kijken hoe je niet onnodig veel betaalt en vooralsnog conversie genereert. Als je een advertentie uitzet, dan sta je er ook meteen niet meer. Met SEO is het lastiger om ineens van een toppositie te verdwijnen. Het is dus handig om Google Ads naast SEO te gebruiken, maar niet als vervanger van SEO!

Hoger in Google komen met een online marketing bureau?

Wil jij dus graag zo snel mogelijk hoger in Google komen? Wacht dan niet te lang en ga zo snel mogelijk aan de slag met het optimaliseren van jouw website voor SEO. Hoe eerder je begint, hoe eerder jouw website naar de eerst pagina zal groeien. Kun je zo lang niet wacht en wil je in de tussentijd alvast op de eerste pagina van Google staan met een advertentie? Schakel Google Ads dan in. Let wel goed op welke zoekwoorden je gebruikt. Sommige zoekwoorden zit hoge concurrentie op, waardoor de CPC erg hoog wordt. Je kunt beter een goedkoper zoekwoord kiezen om de conversies te genereren.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is online marketing heel breed. Het is veel ingewikkelder dan het er in eerste instantie uitziet. Je moet de juiste kennis hebben om de ideale strategie uit te zetten. Hiervoor heb je ook enigszins ervaring nodig. Daarnaast is een breed scala aan contacten ook wel fijn om te hebben voor het plaatsen van kwalitatieve en sterke links. Kortom, er gaat heel veel tijd en werk zitten in het optimaliseren van jouw website en je hebt het de juiste kennis voor nodig. Heb jij die tijd niet en wil je deze optimalisatie liever laten doen door een specialist, zodat je ervan verzekerd bent dat het op de best mogelijke manier gedaan wordt? Schakel de specialisten van ons online marketing bureau dan in! Wij hebben jaren ervaring en beschikken over de juiste kennis. Neem dus vandaag nog contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J
K
L

M

N

O

P

Q
R

S

T

U

V
W

X
Y
Z