Hoe zien organische zoekresultaten eruit?
Je weet het nu nog niet, maar je bent inmiddels al duizenden keren in aanraking gekomen met organische zoekresultaten. Wanneer je iets intikt in bijvoorbeeld Google, druk je op ‘ENTER’ en geeft Google je een pagina met suggesties. Op elk van deze pagina’s staan 10 suggesties (zoekresultaten). Organische zoekresultaten bestaan vaak uit een SEO titel en meta description. Als jij een eigen website hebt, kun je invloed hebben op hoe deze organische zoekresultaten eruit zien. In de backend van je website kun je een SEO titel en korte meta description invullen. Dit zal je ook helpen bij het verkrijgen van een goede positie in zoekmachines!
Een organisch zoekresultaat

Maar hoe kom je nu op een organische manier bovenaan te staan?
Dat bepaald een zoekmachine als Google. Google heeft een eigen algoritme dat alle website afgaat en elke pagina een ranking geeft. Deze rankings zijn gebaseerd op een aantal onderdelen.
Organische ranken in zoekmachines
Allereerst moet de content op de betreffende pagina op je website relevant zijn voor de (be)zoekers van Google. Door zoekwoorden te gebruiken, kun je deze relevantie verhogen.
Naast de content is linkbuilding ook belangrijk. Ervoor zorgen dat andere websites verwijzen naar jouw website, geeft Google het idee dat veel andere partijen jou zien als een top bedrijf.
Het laatste belangrijke onderdeel is technische SEO. Bij Technische SEO duik je wat meer in de website en optimaliseer je de website door eraan te sleutelen in de backend.
Door met regelmaat aan de slag te gaan met deze drie onderdelen, kun jij terecht komen in de organische zoekresultaten van Google, concurrentie verslaan en meer bezoekers genereren. Dit hele proces kan, afhankelijk van je concurrentie, 3 tot 12 maanden duren. Het is niet onmogelijk, maar je moet er wel consequent mee aan de slag.
Wat jij kunt doen om hoge organische zoekresultaten te krijgen
Inmiddels weet je wat organische zoekresultaten zijn en hoe men rankt in zoekmachines. Toch willen we je een aantal praktische tips meegeven, die je op korte termijn al kunt inzetten.
- Start met het schrijven van blogs
Om te ranken in zoekmachines heb je natuurlijk content nodig. Je moet het dan niet houden bij één of twee pagina’s. Je moet juist meerdere pagina’s vullen met relevante content. Door blogs te schrijven voor je website kun je je lezers meer informatie geven, heb je meer pagina’s en vergroot je dus ook de kans dat je bovenaan komt te staan in zoekmachines.
Een kennisbank kun je aanmaken om ook weer meer content beschikbaar te stellen voor je lezers en zoekmachines. Hoe meer content je hebt, hoe groter de kans dat je opvalt in zoekmachines. Dit hele proces kun je uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen.
Het ontzettend goed dat je aan de slag gaat met het schrijven van content, maar je moet ook kunnen meten wat het effect is van deze content. Welke zoekwoorden zijn eigenlijk lonend? Dat kun je alleen zeker weten door gebruik te maken van tools als Google Search Console. Zo zijn er nog meer tools binnen handbereik, waar je veel aan kunt hebben!