Google Display is een variant van adverteren met Google Ads. Het werkt anders dan bij advertenties in de gebruikelijke zoekresultaten van Google. Zo zal je in plaats van de reguliere op tekst gebaseerde advertenties gebruikmaken van beeldadvertenties in het Display Netwerk van Google.
Wat is Google Display?
Geschreven door:
Ali Demir
- Laatst bijgewerkt
Leestijd: 3 min
Wat betekent Google Display?
Google Display is een van de meest effectieve manieren om online te adverteren en kan jou helpen om je merkbekendheid te vergroten, potentiële klanten te bereiken en conversies te stimuleren. Met Google Display wordt het mogelijk om een grote groep mensen te bereiken op verschillende websites, apps en andere platforms. Hoe weet je nu of je advertenties de juiste mensen bereiken? Dat is gelukkig heel simpel!
Met Google Display Ads kun je je doelgroep bereiken door te filteren op bijvoorbeeld interesses, locatie, demografische gegevens en meer. Het Google Display netwerk is enorm en bestaat uit meer dan twee miljoen websites en apps, waaronder enkele van de grootste en populairste websites ter wereld. Dit betekent dat jij als adverteerder straks je advertenties mag plaatsen op enorm veel kanalen om zo je boodschap effectief te verspreiden.
Voordelen Google Display
Een van de grootste voordelen van deze manier van adverteren is dat je als adverteerder de mogelijkheid biedt om je advertenties te targeten op basis van specifieke criteria, zoals:
- Locatie
- Leeftijd
- Geslacht
- Interesse
Zo weet je zeker dat jouw advertenties worden gezien door de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je producten of diensten, wat resulteert in meer relevante en effectieve advertenties.
Wil jij meer weten over Google Ads Display? We gaan hier een stuk dieper op in en vertellen we je hoe het werkt. We geven je ook een aantal goede tips om zoveel mogelijk uit je advertenties te halen en groei te realiseren voor je bedrijf of project. Lees verder!
Hoe werkt Google Ads Display?
Heb je besloten om te starten met Google Ads Display? Dan maak je gebruik van het Google Display Netwerk. Dit is een uitgebreid netwerk van websites, apps, social media kanalen en meer. Hier komen jouw advertenties straks op te staan. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van meer dan 2 miljoen websites en bereikt meer dan 90% van alle mensen die het internet gebruiken. Dat niet alleen in Nederland, maar Wereldwijd! Misschien heb je helemaal geen internationale doelgroep, maar op het moment dat je doelgroep zich uitbreidt naar het buitenland kun je iedereen gemakkelijk bereiken met Google Display Ads.
Zo maak je Google Display Ads
Om Google Display Ads te maken, moet je eerst een afbeelding, video of HTML5-advertentie maken die geschikt is voor het Display Netwerk. Vervolgens moet je een campagne aanmaken in Google Ads en de targeting criteria instellen om je advertentie te richten op de juiste doelgroepen. Wanneer een gebruiker een website bezoekt die deel uitmaakt van het Google Display Netwerk, wordt de advertentie automatisch weergegeven op basis van de targeting criteria. Klikt de gebruiker op de advertentie, wordt hij naar de website van de adverteerder geleid, waar hij meer informatie kan vinden en eventueel een aankoop kan doen.
- Creëer een advertentie:
- maak een afbeelding, video of HTML5-advertentie, geschikt voor Google Display Netwerk
- Start een nieuwe campagne:
- Log in op je Google Ads account en maak een nieuwe campagne aan. Kies het campagnedoel, en kies Display Netwerk als camapgnetype.
- Campagne gegevens instellen:
- Geef de campagne een naam, kies een budget en de locaties waar je campagne moet verschijnen.
- Targeting criteria instellen
- Bepaal je doelgroep, kies specifieke plaatsingen zoals bepaalde websites of apps en gebruik remarketinglijsten.
- Maak advertentiegroepen aan:
- Stel aparte biedingen en targetingopties in.
- Configureer je advertenties:
- Voeg de advertenties toe aan de advertentiegroepen en controleer of ze goed worden weergeven.
- Campagne starten:
- Controleer de instellingen, en zet de campagne live. Houd de prestaties bij, monitor en optimaliseer de campagnes voor betere resultaten.
Remarketing toepassen
Een van de voordelen van deze vorm van adverteren is de mogelijkheid om remarketing toe te passen. Dit houdt in dat advertenties worden weergegeven aan mensen die eerder de website van de adverteerder hebben bezocht, maar geen aankoop hebben gedaan. Op deze manier kunnen bedrijven gebruikers opnieuw targeten en hen overtuigen om alsnog een aankoop te doen.
Om succesvol te zijn binnen het Google Display Netwerk, is het belangrijk om de advertenties te optimaliseren en te testen. Dit kan onder andere worden gedaan door verschillende targeting criteria en advertentiemateriaal te testen en de prestaties te analyseren met behulp van Google Analytics. Op deze manier jij je campagnes continu verbeteren en de beste resultaten behalen.
Google Ads Display vs. zoekadvertenties: wat is het verschil?
Google biedt twee belangrijke soorten advertenties aan: zoekadvertenties en Display advertenties. Beide vormen van adverteren zijn effectief, maar verschillen in hun benadering en doelstellingen.
- Zoekadvertenties: tekstadvertenties die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Ze worden geactiveerd wanneer gebruikers op zoek zijn naar specifieke zoekwoorden of zinnen die verband houden met de advertenties en worden bovenaan de zoekresultaten weergegeven. Deze advertenties richten zich dus op mensen die actief op zoek zijn naar iets specifieks en zijn daarom zeer gericht en relevant voor de gebruiker. Zoekadvertenties worden afgerekend per klik (CPC), wat betekent dat de adverteerder betaalt wanneer een gebruiker klikt op de advertentie.
- Display advertenties: visuele advertenties die worden weergegeven op websites, apps en andere digitale media. Ze kunnen verschillende formaten hebben, zoals afbeeldingen, video’s of HTML5-advertenties. Deze advertenties richten zich op een breder publiek en worden weergegeven op basis van targeting criteria, zoals demografische gegevens, interesses en locatie. Display advertenties zijn bedoeld om de bekendheid van een merk te vergroten en potentiële klanten te bereiken. Ze worden afgerekend op basis van kosten per duizend vertoningen (CPM), wat betekent dat de adverteerder betaalt voor elke duizend keer dat de advertentie wordt weergegeven.
Het grootste verschil tussen zoekadvertenties en display advertenties
Het onderscheid tussen beide advertenties is hun benadering. Zoekadvertenties zijn gericht op mensen die actief op zoek zijn naar iets specifieks, terwijl display advertenties zich richten op een breder publiek. Zoekadvertenties zijn dus zeer relevant en gericht, terwijl display advertenties zich meer richten op de algemene bekendheid van een merk en het bereiken van nieuwe potentiële klanten.
Kenmerk | Zoekadvertenties | Display advertenties |
Targeting | Specifiek gericht op zoekwoorden en locatie | Gericht op demografische gegevens, locaties en interesses |
Remarketing | Advertenties aan mensen die eerder de website hebben bezocht | Advertenties aan mensen die eerder interactie hebben gehad met de advertentie |
Voordelen | Relevant voor mensen die actief naar iets specifieks zoeken | Gericht op vergroten merkbekendheid |
Benadering | Focus op directe zoekintenties en conversie | Focus op zichtbaarheid en merkbekendheid |
Waarom adverteren via het Google Display Netwerk?
Het Google Display netwerk is een krachtige tool voor marketeers om de zichtbaarheid van hun merk te vergroten en meer potentiële klanten te bereiken. Hier zijn een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Google Display Ads:
- Vergroot de zichtbaarheid van je merk: Door je advertenties op verschillende websites en platforms weer te geven, kunnen de Ads je merk helpen om veel meer potentiële klanten te bereiken dan alleen via zoekadvertenties. Dit kan de naamsbekendheid van je merk vergroten en je bedrijf helpen om meer top-of-mind te zijn bij je doelgroep.
- Verhoog het aantal websites bezoeken: De advertenties kunnen ook worden gebruikt om het aantal websites bezoeken te vergroten. Door gerichte advertenties weer te geven aan mensen die al interesse hebben getoond in je producten of diensten, kun je ze aansporen om je website te bezoeken.
- Target specifieke doelgroepen: Een van de grootste voordelen van Google Display Ads is dat het een breed scala aan targetingopties biedt, waaronder demografische gegevens, interesses en gedrag. Hierdoor kunnen marketeers hun advertenties richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.
- Verhoog de betrokkenheid van je doelgroep: Door aantrekkelijke en boeiende advertenties te maken, kun je de betrokkenheid van je doelgroep vergroten. Dit kan leiden tot meer interacties met je merk, zoals klikken op je advertenties, het bezoeken van je website en het volgen van je sociale media accounts.
- Meetbare resultaten: Google Ads Display biedt krachtige rapportage- en analyse tools waarmee marketeers de prestaties van hun advertenties kunnen bijhouden. Hierdoor kunnen ze zien hoeveel mensen hun advertenties hebben gezien, hoeveel erop hebben geklikt en hoeveel conversies er zijn gegenereerd. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van toekomstige advertentiecampagnes te verbeteren.
- Google Display Ads is een waardevolle tool voor marketeers die hun merk willen vergroten, meer websiteverkeer willen genereren en hun doelgroep willen betrekken. Door de vele targetingopties en rapportage hulpmiddelen is het gemakkelijk om advertentiecampagnes te optimaliseren en betere resultaten te behalen.
Het belang van targeting op Google Display
Het is niet genoeg om gewoon advertenties te plaatsen en te hopen dat mensen erop klikken. Het is essentieel om de juiste doelgroepen te bereiken op het juiste moment met de juiste boodschap. Dit is waar targeting op het Google Display Netwerk om de hoek komt kijken.
Met targeting maakt Google Display het voor bedrijven mogelijk om hun advertenties te richten op specifieke demografische gegevens, interesses en locaties. Hierdoor kunnen bedrijven advertenties weergeven aan mensen die al geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten, of die zich in de buurt van hun fysieke locatie bevinden. Dit vergroot de kans dat mensen daadwerkelijk op de advertenties klikken en de gewenste actie ondernemen, zoals het bezoeken van de website of het doen van een aankoop.
Daarbij is het is ook belangrijk om te begrijpen dat er verschillende manieren zijn om te targeten met Google Ads Display. Sommige bedrijven kiezen ervoor om zich te richten op specifieke demografische gegevens, zoals leeftijd en geslacht, terwijl anderen zich meer richten op interesses en gedrag. Wil jij aan de slag met adverteren via Google? Experimenteer dan vooral met verschillende targeting criteria en te kijken welke het beste werkt voor je specifieke bedrijf en doelstellingen.
Het is belangrijk om te blijven monitoren en optimaliseren van je targeting. Door de prestaties van je advertenties te volgen en te analyseren, kun je zien welke targeting criteria het meest effectief zijn en waar je eventueel kunt bijsturen. Door dit regelmatig te doen, kun je je campagnes voortdurend verbeteren en de beste resultaten behalen.
Samengevat:
- Naast het plaatsen van advertenties, moet je ook de juiste doelgroep bereiken met relevante boodschappen.
- Google Display Netwerk biedt targeting op demografische gegevens, interesses en locaties.
- Vergroot de kans op klikken en gewenste acties, zoals website bezoeken.
- Experimenteer met targeting criteria, zoals demografische gegevens, interesses en gedrag.
- Blijf je prestaties monitoren en optimaliseren voor betere resultaten.
Advertentie soorten op Google Display: welke werken het beste?
Google Display Ads biedt verschillende advertentie soorten die kunnen worden gebruikt om een merk te promoten en meer klanten te bereiken. De keuze van de advertentie soort hangt af van het doel van de adverteerder en het type product of dienst dat wordt gepromoot. Hier zijn enkele van de meest effectieve advertentie soort op Google Display:
- Responsive Display Ads: Dit type advertentie past zich aan verschillende formaten en layouts aan, waardoor het gemakkelijk is om op verschillende apparaten en schermformaten te worden weergegeven. Een responsive Display advertentie werkt goed voor het bereiken van een breed publiek en kan worden gebruikt om merkbekendheid te vergroten.
- Beeldadvertenties: Deze advertentie types kunnen worden gebruikt om aantrekkelijke en visueel aantrekkelijke advertenties te maken die potentiële klanten kunnen aanspreken. Het gebruik van afbeeldingen die gericht zijn op de emoties van de klant kan helpen om de aandacht te trekken en de klikfrequentie te verhogen.
- Videoadvertenties: Videoadvertenties zijn een erg effectief om
merkbekendheid te vergroten en een emotionele verbinding met de klant op te bouwen. Het gebruik van korte, boeiende video’s kan helpen om de aandacht van de klant vast te houden en hen aan te moedigen om meer te leren over het product of de dienst. - Dynamische advertenties: Dit type advertentie maakt gebruik van gegevens van de website of de webshop om producten en diensten te promoten die relevant zijn voor de klant. Dynamische advertenties kunnen worden gebruikt om specifieke producten te promoten en kunnen helpen om de conversie te verhogen.
- Gmail advertenties: Dit type advertentie wordt weergegeven in de inbox van de klant en kan worden gebruikt om de aandacht te trekken en hen aan te moedigen om meer te leren over het product of de dienst. Gmail advertenties werken goed voor merken die een specifieke doelgroep willen bereiken.
Bij het kiezen van de juiste advertentie soort is het belangrijk om het doel van de campagne en het type product of dienst dat wordt gepromoot in gedachten te houden. Door de juiste advertentie soort te kiezen, kunnen adverteerders hun merkbekendheid
vergroten, hun doelgroep bereiken en hun conversieratio verhogen.
Tracking en rapportage: wat kun je verwachten?
Als adverteerder op Google Ads Display is het essentieel om je targeting en prestaties in de gaten te houden. Wanneer je geld investeert in Ads, wil je natuurlijk wel terug kunnen zien hoe de Ads het doen. Gelukkig biedt Google een uitgebreid rapportagesysteem dat je inzicht geeft in hoe je advertenties presteren.
- Belangrijke gegevens bekijken: Via het Google Ads dashboard kun je alle belangrijke gegevens bekijken, zoals het aantal vertoningen, klikken, CTR, conversies en de kosten per conversie. Bovendien kun je ook zien op welke websites en pagina’s je advertenties worden weergegeven, zodat je kunt bepalen of deze relevant zijn voor je doelgroep.
- Rapporten aanpassen: Een andere handige functie van het rapportagesysteem is de mogelijkheid om rapporten aan te passen en te filteren op basis van verschillende criteria. Zo kun je bijvoorbeeld rapporten maken voor specifieke advertentiegroepen, targetingopties of geografische locaties. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in welke targeting het beste werkt voor je advertenties en waar je eventueel kunt optimaliseren.
- Tracking opties: Naast het rapportagesysteem biedt Google ook verschillende tracking opties om de prestaties van je advertenties te meten. Zo kun je bijvoorbeeld conversietracking instellen om bij te houden hoeveel mensen na het zien van je advertentie een specifieke actie op je website voltooien, zoals het doen van een aankoop of het invullen van een formulier. Dit kan je helpen om de ROI van je advertenties te bepalen en te bepalen welke advertenties het meest effectief zijn.
- Remarketing tag: Je kunt ook gebruikmaken van een remarketing tag. Dit kun je toevoegen aan je website om bezoekers te volgen en opnieuw te targeten met relevante advertenties. Met remarketing kun je bijvoorbeeld mensen targeten die je website hebben bezocht maar geen conversie hebben voltooid, of mensen die een specifiek product hebben bekeken maar niet hebben gekocht. Ook dit kan helpen om je conversies te verhogen en een hogere ROI te behalen.
Tracking en rapportage zijn erg belangrijk om de prestaties van je Google Display advertenties te meten en te optimaliseren. Door gebruik te maken van de rapportagetools en tracking opties van Google kun je inzicht krijgen in welke targeting het beste werkt voor je doelgroep en welke advertenties het meest effectief zijn voor het behalen van je doelen. Het is belangrijk om regelmatig je rapporten te controleren en te optimaliseren om het maximale uit je advertentiebudget te halen.
Waarom adverteren via Google Display?
- Verhoog de zichtbaarheid van je merk op een grotere schaal.
- Bereik specifieke doelgroepen met diverse targetingopties.
- Monitor en optimaliseer de prestaties van je advertenties voor maximale effectiviteit
Merkbekendheid vergroten met Google Display Ads
Wil je het maximale uit je onderneming halen met online adverteren? Dan is Google Display een krachtige tool om jouw merkbekendheid te vergroten, conversies te stimuleren én een breed publiek te bereiken. Voor het beste resultaat kun je samenwerken met een SEO-specialist bij SAM Online Marketing. We helpen je niet alleen bij de strategie, maar ook bij het creëren van impactvolle advertenties.
Inhoudsopgave
Alle begrippen op een rij
0-9
A
B
- Backlink
- Bestemmingspagina
- Betaalde zoekopdrachten
- Black Hat SEO
- Bounce rate
- Branded anchor
- Breadcrumbs
- Broken link
C
- Call to action
- Click Through Rate (CTR)
- Cloaking
- Content Management System (CMS)
- Content marketing
- Content optimalisatie
- Conversie
- Conversie optimalisatie
- Copywriting
- Customer Journey
D
- Directory listing
- DoFollow en NoFollow verschillen
- DoFollow link
- Domain authority
- Domein Autoriteit
- Domein Autoriteit bepalen
- Dropshipping
E
F
G
- Gastblog
- Google AdSense
- Google AdSense account
- Google Ads
- Google Analytics
- Google Analytics bouncepercentage
- Google Analytics installeren
- Google Penalty
- Google Search Console
- Google Webmaster Tools
- Google Zoekwoordplanner
- Google ads kwaliteitsscore
- Google display
- Growth hacking
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
- SEM
- SEMRush
- SEO teksten
- SEO titel
- Search Engine Result Page (SERP)
- See, Think, Do, Care
- Short tail zoekwoorden
- Silo structure
- Sitemap
- Slug
- Startpagina
- Structured data
T
U
V
W
X
Y
Z